Dudley Eirich'ten gerçek hayat teleskop görüntüleri

Dudley Eirich'ten gerçek hayat teleskop görüntüleri

SV550 122MM İncelemesi-Dudley Eirich'ten

(İncelemenin videosuna gitmek için lütfen tıklayınız!)

Ben Dudley Eirich. İki yıldan biraz daha az bir süredir astrofotografi yapıyorum. SV550 80mm teleskopa sahibim ve ondan çok memnun kaldım ancak 122mm versiyonuyla ilgili harika yorumlar okudum, özellikle de ışık/veri toplama yeteneğinin artması nedeniyle 122mm teleskopu denemeye ve iki teleskopu karşılaştırmaya karar verdim. Sonunda Ekim ayında bir Sv550 122MM satın aldım.


SV550 122MM'yi Aldıktan Sonraki İlk İzlenim

Doğrudan SVBONY'den sipariş verdikten sonra elime ulaşmasının yalnızca bir hafta sürmesi beni son derece memnun etti. İyi paketlenmişti ve mükemmel durumda geldi. Teleskopla daha mutlu olamazdım. Biraz ağır (SCT için 14 lb/6,4 kg'a karşılık 12 lb/5,4 kg) ama benim gibi yaşlı bir vatandaşın kaldıramayacağı kadar fazla değil. Sorunsuz bir şekilde uzayan ve geri çekilen hoş, uzun bir çiy kalkanına sahip.


SV550 122MM Kullandıktan Sonra Deneyim

Odaklanma yardımcısı olarak Bahtinov maskeli manuel odaklayıcıyı kullanıyorum. Sorunsuz bir şekilde arama yapar ve ayarlandıktan sonra odağı korur. 1,0x alan düzleştiriciyle yıldızlar, tüm görüş alanı boyunca keskin ve yuvarlak ışık noktaları haline gelir. 0,63x odak azaltıcılı 8" SCT ile karşılaştırıldığında görüntülerin kalitesi büyük ölçüde arttı. SV550 80 mm teleskopla karşılaştırıldığında iki kattan fazla ışık toplama kapasitesine sahip, bu nedenle tek gecelik fotoğrafçılık görüntülerimde daha fazla ayrıntı elde edebiliyorum. Tek dezavantajı oldukça uzun olması, ancak geniş diyafram açıklığına sahip bir refraktörden bu beklenebilir. Çiy kalkanı uzatılmış ve kameram takılıyken 43 inç (109) cm) uzunluğunda, bu da teleskop meridyene yaklaşırken çok daha dikkatli olmam gerektiği anlamına geliyor. Ancak, tripod bacaklarıyla çarpışmasını önlemek için güvenlik özellikleri ayarladım, bu da işi bozmuyor.



Bununla, nihayet, ayın tam dairesini, Andromeda galaksisini ve bir takım büyük bulutsuları görüntülemeyi başardım. Görüntüleme için SV405cc kamerayı kullanıyorum ve genellikle 120 saniyelik pozlama ve 120 kazanç kullanıyorum. Rehberlik kamerasını SV305pro kamerayla birlikte SVBONY'nin (SV106) 60 mm'lik kılavuz dürbünüyle yapıyorum. Ben de bu kombinasyonu seviyorum. Rehberliğim mükemmeldir ve 10 dakikalık pozlamaları sorunsuz bir şekilde alabiliyorum, ancak yine de 2 dakikalık pozları rutin olarak kullanıyorum. Aşağıdaki resimler Sv550 122MM ile tamamlandı.

Bloga dön